Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Mart ayının sonunda Kandil’e girilip bayrak dikilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki ayın sonunda referandum için ‘milliyetçilere mesaj’ olarak Kandil’e girilip bayrak dikileceğini öne sürdü.



Cumhuriyet’ten Ä°klim Öngel’in haberine göre, CHP lideri partisinin eski genel baÅŸkanları, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri ve il baÅŸkanlarıyla genel merkezde bir araya geldi. KılıçdaroÄŸlu açılış konuÅŸmasında, Türkiye’nin anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle çok tehlikeli bir sürece gireceÄŸi uyarısında bulundu.

‘Ortak ses’ vurgusunun yapıldığı toplantıda ‘Hayır’ kampanyası için ilk mitingin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” sözüne referansla bağımsızlık mücadelesinin baÅŸladığı Amasya’da yapılacağı belirtildi.

‘O zaman darbe yapanlar apoletliydi, ÅŸimdi sivil’

‘Yol ayrımı’nda bulunulduÄŸunu vurgulayan KılıçdaroÄŸlu, “12 Eylül’e, 71 darbesine bakın, aynı süreci yaşıyoruz. O zaman darbe yapanlar apoletliydi, ÅŸimdi sivil. Darbe giriÅŸiminin sivil ayağını ortaya çıkaramıyorlar. 12 Eylül darbecilerinin yaptığı gibi anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle karşı karşıyayız. Rejim deÄŸiÅŸtiriliyor ” diye konuÅŸtu.

Akademisyenlere eleÅŸtiri

Basına kapalı olarak devam eden toplantıdan alınan kulis bilgisine göre, söz alan eski genel baÅŸkanlardan Altan Öymen, CHP’nin referandum sürecinde yürüttüğü politikanın doÄŸru olduÄŸunu belirtti.

Bir baÅŸka eski genel baÅŸkan Hikmet Çetin ise her kesime aynı mesafede yaklaşılması gerektiÄŸini, bu doÄŸrultuda KılıçdaroÄŸlu’nun Necmettin Erbakan için düzenlenen anmaya katılmasını yerinde bulduÄŸunu söyledi.

Ãœniversitelere daha çok ağırlık verilmesi gerektiÄŸini söyleyen bazı eski siyasiler, akademisyenlerden hâlâ net sesler yükselmemesini eleÅŸtirdi.

‘PKK, Kandil’i boÅŸalttı’

Toplantının sonunda KılıçdaroÄŸlu, bir deÄŸerlendirme konuÅŸması yaptı: “GittiÄŸiniz yerlerde, ‘Ben özgürlüklerden, demokrasiden yana bir yurttaÅŸ olarak geldim. Partiye oy istemeye deÄŸil, vatansever olarak geldim’ deyin. Zor çünkü bir parti devleti ile mücadele ediyoruz. Vali, kaymakam, devletin memurları ‘Evet’ için çalışıyor, çalışmak zorunda bırakılıyor. Parti devletinin imkânlarıyla mücadele edeceÄŸiz. Devletin tüm gücünü kullanacaklar.” 

KılıçdaroÄŸlu son olarak Mart ayının sonuna doÄŸru referandum için ‘milliyetçilere mesaj’ olarak Kandil’e girilip bayrak dikileceÄŸini, ancak PKK’nın Kandil’i boÅŸaltarak baÅŸka bölgelere geçtiÄŸini öne sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.